چگونه از تعطیلات عید نوروز استفاده کنیم؟
تعطیلات عید نوروز هرساله برای داوطلبان کنکور و دانش آموزان مورد توجه است. بهطوری که بسیاری از داوطلبان و دانشآموزان که در طی ماههای گذشته کم کاری کردهاند, در تعطیلات عید، به امیدجبران هستند اما چگونه باید استفاده کرد ؟!
تعطیلات نوروز در بهترین حالت بین 14 تا 16 روز است و با تعطیلی مدارس و کلاسهای آموزشگاه برای اکثر داوطلبان و دانشآموزان موقعیت فوقالعادهای جهت رفع مشکلات درسی به نظر میرسد. اما واقعیت اینجاست که عید بیشتر به جهت موقعیت زمانی , یک نقطهی عطف است و افرادی که در این برههی زمانی جهت حرکت خود را اصلاح میکنند، وضعیت بهتر و مساعدتری دارند.
داوطلبان سالهای گذشته که در این زمان تغییری در فعالیتهای خود ایجاد کرده و نتیجهی قابل قبولی گرفتهاند، از عید و بعد از آن به خوبی یاد میکنند و دانشآموزان و داوطلبان فعلی را هم به دوران عید متوجه میسازند.
اصولاً افرادی که از همین دورهی زمانی دو هفتهای خوب استفاده مینمایند، در هر شرایط درسی، به جمعبندی تمام منابع مطالعاتی خود امیدوار میشوند. همین امیدواری و روحیهی مضاعف سبب میشود که این داوطلبان و دانش آموزان با توان مطالعاتی بیشتری فعالیتهای درسی شان را به پیش میبرند.
پس در ایام عید نوروز :
اول مطالعه , بعد استراحت:
در این شیوه میتوان روزهای ابتدایی تعطیلات را به اجرای برنامهی مطالعاتی پرداخت و در اتمام کار, به استراحت و سفر پرداخت. اما در برخی از مواقع داوطلبان را خسته میکند چراکه این افراد حتی روزهای عید را هم به مطالعه میپردازند و در مهمانیها و رفت و آمدها شرکت نمیکنند و این فعالیت مداوم , هم خسته کننده است و هم فشار روحی-روانی زیادی برای فرد دارد.
برنامهی مطالعاتی عید :
تعطیلات عید، زمان دورهی درسهای پایه ی سوم است. برای مثال میتوان گفت، تعطیلات عید به مثابه زمانی است که برای مسافرتی آماده شدهاید و قبل از سوار شدن به وسیلهی نقلیهی خود , تمام وسایل سفر را بار دیگر بررسی مینمائید تا چیزی بهجا نمانده باشد.با توجه به اینکه در امتحانات ترم اول دروس را جمع بندی نموده اید (و حتی اگر اینکار را انجام نداده اید, در اردیبهشت ماه فرصت کافی برای اینکار خواهید داشت) و نیز در امتحانات ترم دوم هم دروس را دوره خواهید کرد , پس می توان گفت که دوران مطالعاتی نوروز بهترین زمان برای جمع بندی و مطالعه ی دروس پایه سال سوم است.
مسلم است که مرور جزوهها و کتابهای درسی و بهتر از آنها خلاصههای دروس مختلف , در اولویت است ولی تستزنی از فعالیتهایی است که در تعطیلات عید بسیار بسیار مهمتر از قبل است و باید جدیترین فعالیت مطالعاتی شما باشد. پیشنهاد میکنیم در این زمان به منابع کمکآموزشی و تستزنی قبلی خود رجوع کنید و فقط در مواردی از کتابهای جدید تستی استفاده نمایید که منابع تستی قبلی خود را بارها دوره کرده و مسلط شدهاید. توجه اغلب داوطلبان و دانش آموزان در تعطیلات, به درسهای اختصاصی است اما باید بدانیم که در آزمونهای بعد از عید که حجم درسها بیشتر میگردد و آزمون به سمت جامع شدن پیش میرود و حجم درسها بهویژه عمومیها زیاد میشود, درصد درسهای عمومی (مانند کنکور سراسری) افت میکند و تأثیر این درسها به مراتب بیشتر از آزمونهای مقطعی و مرحلهای میگردد.
به همین سبب تئوری کنار گذاشتن درسهای عمومی در تعطیلات عید, اصلا صحیح نیست. ادبیات و دین و زندگی مجموعاً شامل حدود 200 درس هستند و عدم مطالعهی آنها, به معنی آن است که فرد هفتههای متوالی در اردیبهشت را باید صرف مطالعهی آنها نماید و این خود یعنی کنار گذاشتن برخی دروس اختصاصی که در عید مطالعه شده است. پس علاوه بر تستزنی مداوم در عید، عمومیها را هم مثل سابق در برنامهی خود بگنجانید. حتی عدهای بر این عقیدهاند که به دلیل حجم کم درسهایی مثل عربی عمومی و زبان عمومی, باید آنها را در تعطیلات عید به اتمام رساند و با زدن تست جامع (مشابه سؤالات کنکور و با همان بودجه بندی) در این دو درس نه تنها تسلط بر آنها را افزایش داد بلکه فرصت بهتری برای مطالعهی ادبیات و دین و زندگی در ماههای بعد ایجاد نمود. توجه داشته باشید عربی و زبان جزو معدود درسهایی بودهاند که در چند سال اخیر در کنکور سراسری درصد100 در آنها توسط داوطلبان کسب شده است.
دیدگاهتان را بنویسید